FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er Musikk i Skolens (MiS) ressurstjeneste?


MiS ressurstjeneste er en samlingsportal av nyttige fagstoff og undervisningsopplegg for musikklærere, pedagoger og andre musikkinteresserte. Nettsiden ressurs.musikkiskolen.no er i en tidlig utviklingsfase (beta) og er en testarena for våre fremtidige produkter/tjenester. Feil og mangler kan derfor forekomme. Vi ønsker likevel å inkludere dere i utviklingsprosessen ved å åpne siden opp til fri bruk (betatesting).
Hvem har laget innholdet og hvordan blir dette publisert?


Musikk i Skolen legger til og publiserer innholdet. Dette skjer gjennom videredeling (lenker) av innhold som allerede finnes tilgjengelig på internett. Vi etterstreber i størst mulig grad å kreditere opprinnelig opphavsperson(er). Kontakt oss dersom du oppdager feil. Vi tar imidlertid ikke ansvar for kvaliteten, tilgjengeligheten og rettigheter for innholdet i respektive opplegg/nettside/lenke. Innhold som er produsert av Musikk i Skolen er merket med " MiS inspirerer!". Dette er utvalgt innhold som vi åpner opp for gratis bruk og som vi håper vil være til nytte. Alt innholdet oppdateres med jevne mellomrom.
Er siden tenkt for elever eller lærere?


Det finnes opplegg både for elever og for lærere. Noen er opplæringssider for lærere, mens andre er konkrete opplegg som kan brukes av elevene. Les den beskrivelsen så får du nødvendig informasjon.
Kan man foreslå lenker/opplegg til ressurstjenesten?


Ja, vi tar gjerne imot tips til gode lenker og opplegg. Send oss et tips til musikkiskolen@musikk.no eller legg igjen en melding i chatten.
Kan jeg sende egne opplegg som legges ut på siden?


Gjerne! Send oss en e-post til musikkiskolen@musikk.no eller legg igjen en melding i chatten med kontaktinformasjon så tar vi kontakt. I fremtiden kommer vi til å implementere et publiseringssystem som dere kan bruke til å poste egne opplegg. Følg med!
Er alt som finnes på denne nettsiden gratis?


De fleste av oppleggene vi publiserer er gratis. I tillegg vil du også finne lenker til samlesider og betalte tjenester/produkter som vi anbefaler til skolebruk.
Er alle oppleggene/ressursene på norsk?


Nei, vi har valgt å publisere opplegg på flere forskjellige språk. Med elever kan du velge å bruke originalspråk, eller så må du selv tilpasse og oversette opplegget til din målgruppe.
Legges det ut helt nye opplegg fra Musikk i Skolen på siden?


Ja. Musikk i Skolen legger til tider ut nye opplegg som vi deler gratis med alle. Dette kan være helt nye opplegg eller et utvalg fra våre eksisterende tjenester som f.eks. Musikkpaletten og Sangbanken. Alle våre opplegg er merket med "Musikk i Skolen" som kilde.
Hvordan blir jeg medlem hos Musikk i Skolen eller abonnerer på andre ressurser som Musikk i Skolen har?


Musikk i Skolens medlemskap: https://www.musikkiskolen.no/typer-medlemskap Syngende skole: https://www.syngendeskole.no/ Sangbanken: https://www.sangbanken.no/ Skolenes sangdag (gratis): https://www.skolenessangdag.no/
Hvorfor har Musikk i Skolen laget denne tjenesten?


Det finnes mange aktører på nett som produserer, deler, gir bort og selger undervisningsopplegg, verktøy og programmer for musikkundervisning. Noen er enkeltpersoner, noen er organisasjoner og andre er kommersielle aktører. Vi vet at musikklærere bruker mye tid på å lete etter gode opplegg som kan brukes i undervisningen. Mye deling foregår i Facebook-grupper, Youtube og andre kanaler. Målet med ressurstjenesten er å bidra til at du som pedagog kan spare tid i en hektisk hverdag og at du slipper å bruke mye tid på å skrolle opp og ned på nettsider for å finne gode opplegg.Vi håper i tillegg at tjenesten kan gi litt inspirasjon i din praksis.

E-post

Kontakt oss

Fossveien 24, via Steenstrupsgt.

0551 Grunerløkka, Oslo

Postadresse: Postboks 2073 Grünerløkka, 0505 Oslo

Telefon

(+47) 940 84 052 (09 - 15)

Følg oss

Ofte stilte spørsmål

Musikk i Skolens medlemskap